Motorrijbewijs

Plezier, maar vooral veilig

Ben je van plan om motorrijlessen te nemen of weet je niet zeker of het motorrijbewijs iets voor jou is? Bij het Verkeerscentrum.nl staan vooral het plezier en de veiligheid van het motorrijden voorop. De instructeurs zijn ervaren en gemotiveerde KNMV-instructeurs, die hun leerlingen zoveel mogelijk volgen op de motor. Maak vrijblijvend een afspraak voor een proefles. De motorrijlessen bij het Verkeerscentrum.nl duren 2 uur.

Voertuigbeheersing en verkeersdeelneming

Je begint een motorrijopleiding met een aantal lessen voertuigbeheersing. Daar leer je eerst hoe je moet sturen, remmen en meerdere oefeningen voor een goede beheersing van de motor. Uiteraard wordt er ook al aan het verkeer deelgenomen.

Als je de motor voldoende beheerst dan ga je op voor het AVB (voertuigbeheersing) examen. Heb je dat examen gehaald dan ga je door met het tweede gedeelte. Dit is er op gericht om je veilig met een motor door het verkeer te laten bewegen en vervolgens ga je op voor  het examen verkeersdeelneming (AVD). Bij het AVD examen moet je kunnen laten zien dat je op een vlotte, veilige en zelfstandige manier volgens de verkeersregels kunt deelnemen aan het verkeer.

KNMV Instructeur

Onze instructeurs leren je meer dan alleen datgene wat je voor je motorrijbewijs nodig hebt! Ze maakt een echte motorrijder/ster van je. Dat leer je alleen bij goed getrainde en speciaal hiervoor opgeleide motorinstructeurs, die zelf ook hartstochtelijk motorrijder zijn!

Onze instructeurs worden regelmatig bijgeschoold en geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen omtrent het verkeer, wetgeving en rij-instructie.

Rijles vanaf 17 jaar

Vanaf je 17de mag je al beginnen met motorrijles. Het praktijkexamen mag vanaf je 18de plaats vinden.

Heb je al een autorijbewijs dan kan je direct beginnen met de motorrijlessen, heb je geen autorijbewijs dan zal je eerst je theorieceretificaat voor de motor moeten halen.

Menu