Rijscholen mogen vanaf 3 maart weer open

Rijscholen en andere contactberoepen mogen vanaf woensdag 3 maart onder voorwaarden weer open. Leerlingen kunnen dan ook weer praktijkexamens afleggen. Dat heeft het kabinet vanavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie. “Het gaat om één-op-één-contacten waarbij de risico’s op besmetting beperkt zijn”, argumenteerde demissionair premier Mark Rutte dit besluit.

Rij-instructeurs mogen dus weer aan de slag. Hierbij geldt wel dat reserveren en registratie verplicht zijn, en dat er vooraf een check op klachten (checkgesprek) moeten worden gedaan. De vragen voor dit checkgesprek vindt u in het rijscholenprotocol (Bijlage 4: Gezondheidscheck contactberoepen). Vanzelfsprekend gelden ook de basisregels zoals 1,5 meter afstand houden (indien mogelijk) en het dragen van een mondkapje. Het kabinet vraagt extra aandacht voor het naleven van deze en andere basisregels, omdat de versoepelingen risico’s met zich meebrengen.
 

Voor de theorie-examens wordt nu uitgewerkt hoe deze zo snel mogelijk op een veilige manier mogelijk worden. BOVAG heeft hierover al navraag gedaan bij het CBR en ministerie van I&W. Naar verwachting zal het CBR morgen aan het einde van de middag verdere uitleg geven aan de branche.
 

Newsletter

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
van de leukste acties!

Altijd als eerst op de hoogte van het laatste nieuws en de leukste acties? Schijf je in voor de nieuwsbrief!

bookus

Volg een
proefles

Maak je liever eerst even kennis voor je start?
Vraag dan direct een proefles aan!