Speciale rijles begeleiding bij
Autisme en ADHD en ADD

Heb jij autisme, ADHD of ADD en wil je graag rijlessen nemen zodat je binnenkort zelf de weg op kan? Dat kan! Bij Verkeerscentrum kan je rekenen op speciale rijles begeleiding. Ontdek alles over rijlessen met autisme, ADHD en ADD op deze pagina.

Waarom zijn aangepaste rijlessen voor mensen met autisme, ADHD en ADD belangrijk?

Voor de mensen met autisme, ADHD en ADD die hun rijbewijs willen halen hebben wij aangepaste rijlessen en speciale begeleiding. Doordat je met autisme, ADHD en ADD veel prikkels te voorduren hebt tijdens het autorijden is het van belang om te weten dat je hier goed en veilig mee om kan gaan. Daarom zijn aangepaste rijlessen met speciale begeleiding belangrijk. Tijdens deze rijlessen wordt er extra rekening gehouden met speciale behoeftes en de (on)mogelijkheden van jou als leerling.

Welke problemen ervaren mensen met autisme die een rijbewijs willen halen?

Wanneer iemand autisme heeft, betekent dit niet dat zij niet kunnen autorijden. Sterker nog, de meeste kunnen gewoon net zoals ieder ander veilig de weg op. Wel zijn sommige vaardigheden die belangrijk zijn tijdens het autorijden voor mensen met autisme soms wat moeilijker. Zo krijg je tijdens het rijden te maken met veel prikkels en met onverwachte situaties waar zo snel mogelijk op gereageerd moet worden. Wanneer je autisme hebt kan dit wat lastiger zijn. Heb je autisme? Dan hoeft dit niet direct te betekenen dat je hetzelfde reageert als anderen. Het verschilt namelijk per persoon of én hoe autisme jouw rijgedrag beïnvloedt. Waar de een moeite mee heeft, is voor de andere weer geen probleem. Wanneer je autisme hebt, onderzoekt het CBR of je veilig de weg op kunt. Dit gebeurt tijdens je rijexamen, of wanneer je je gezondheidsverklaring in moet vullen.

Onze rijlessen voor mensen met autisme

Heb je autisme en wil je graag je rijbewijs halen? Met speciale rijles begeleiding stomen onze opgeleide instructeurs jou helemaal klaar voor je rijbewijs. In principe is het opleidingstraject voor mensen met autisme hetzelfde als de rest van onze leerlingen. De meeste leerlingen vinden het fijn om vanuit het RIS boek te werken. Met behulp van dit boek werk je vanuit een stappenplan waarbij je in eigen tempo leert. Daarnaast kan je jezelf thuis rustig voorbereiden. Doordat je precies weet waar je aan toe bent, biedt dit je extra structuur en duidelijkheid die nodig is bij het rijlessen met autisme. Onze instructeurs houden ook meer rekening met jouw speciale behoeften. Samen ontdekken we precies op welk tempo en op welke manier wij jouw rijlessen kunnen invullen. Wanneer het nodig is, geven wij jou graag extra tijd om bepaalde handelingen en bijzondere manoeuvres onder de knie te krijgen. Liever even helemaal niet meer rijden? Dan lassen we gewoon even een korte stop in. Wij zorgen ervoor dat jij je helemaal op je gemak voelt.

Onze rijlessen voor mensen met ADHD

Net zoals bij de rijlessen voor mensen met autisme, hebben we ook rijlessen voor mensen met ADHD. De instructeurs van Verkeerscentrum weten hoeveel er komt kijken bij autorijden. Zij zorgen er daarom voor dat je op jouw eigen tempo en manier klaar bent om zelfstandig de weg op te gaan en je rijbewijs te behalen. Net zoals bij rijlessen met autisme, vinden de meeste leerlingen met ADHD het fijn om vanuit het RIS boek te werken. Heb je moeite met bepaalde handelingen of bijzondere manoeuvres? Geen probleem. Wij geven jou de tijd die je nodig hebt. Onze instructeurs zorgen door middel van een hoge betrokkenheid, inzicht en begrip dat jij niet bang bent om samen met ons de weg op te gaan.

Onze rijlessen voor mensen met ADD

Bij Verkeerscentrum doen wij ons uiterste best om jou te laten slagen voor je rijbewijs. Zo ook wanneer je ADD hebt. Daarom vind je bij ons rijlessen voor mensen met ADD. Tijdens deze rijlessen zorgen wij ervoor dat jij je volledig op je gemak voelt in de auto. Ook hierbij kan je kiezen voor het RIS boek. Maar alleen samen komen wij erachter op welk tempo en op wat voor manier jij je rijbewijs gaat halen. Of je nu extra tijd nodig hebt omdat je bepaalde handelingen of bijzondere manoeuvres niet onder de knie krijgt, of dat je gewoon even een time-out nodig hebt vanwege de spanning. Onze instructeurs zorgen met een hoge mate van begrip, betrokkenheid en inzicht dat zij jou uiteindelijk alles kunnen leren van het autorijden. Met deze speciale begeleiding zorgen wij er samen voor dat ook jij veilig én zelfstandig de weg op kan.

Verkeerscentrum is dé rijschool voor mensen met autisme, ADHD, ADD

Ben jij op zoek naar een rijschool voor mensen met autisme, ADHD en ADD? Dan ben je bij Verkeerscentrum aan het juiste adres. Verschillende van onze instructeurs hebben bij Spectrum Brabant een opleiding gevolgd om met mensen met autisme, ADHD of ADD te werken en zijn nu gecertificeerd met het keurmerk “gevorderde kennis ADHD en autisme” van Spectrum Brabant. Wil jij graag jouw rijbewijs halen en denk je erover na om bij ons rijles te volgen? Graag plannen wij een gratis intake gesprek met jou in om te kijken naar de mogelijkheden. Voor meer informatie kan je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Verkeerscentrum is aangesloten bij
onderstaande bedrijven:

                  

Newsletter

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
van de leukste acties!

Altijd als eerst op de hoogte van het laatste nieuws en de leukste acties? Schijf je in voor de nieuwsbrief!

bookus

Volg een
proefles

Maak je liever eerst even kennis voor je start?
Vraag dan direct een proefles aan!