Speciale begeleiding
Autisme en Adhd/Add

Verschillende van onze instructeurs hebben bij Spectrum Brabant een opleiding gevolgd om met mensen met autisme of ADHD/ADD te werken. De opleiding bestaat uit drie opeenvolgende delen, waar een certificaat voor rijinstructeurs bij hoort. Onze instructeurs die alle delen hebben gevolgd zijn gecertificeerd met het keurmerk "gevorderde kennis ADHD en autisme" van Spectrum Brabant. Als je erover nadenkt om bij ons rijles te willen volgen dan willen wij in een gratis intake gesprek graag samen met jou naar de mogelijkheden kijken.

In principe is het opleidingstraject voor jou gewoon hetzelfde als de rest van onze leerlingen. De meeste leerlingen vinden  het fijn om vanuit het RIS boek te werken. Dit boek werkt vanuit een stappenplan, waarbij je in je eigen tempo leert en thuis al rustig alles kan voorbereiden. Het is wel belangrijk om op tijd  je eigen verklaring in te vullen.

Het CBR vraagt je hiertoe een zogenaamde gezondheidsverklaring in te vullen. Deze verklaring bestaat uit een aantal vragen over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid en wordt gebruikt om je rijgeschiktheid te kunnen beoordelen. In sommige situaties heeft het CBR meer informatie nodig en verwijzen ze je door naar een medisch adviseur voor nader onderzoek, eventueel aangevuld met een speciale rijtest.

Voor meer informatie over het invullen van de gezondheidsverklaring vind je via deze link.

Newsletter

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
van de leukste acties!

Altijd als eerst op de hoogte van het laatste nieuws en de leukste acties? Schijf je in voor de nieuwsbrief!

bookus

Volg een
proefles

Maak je liever eerst even kennis voor je start?
Vraag dan direct een proefles aan!