Inschrijven voor het examen

Wil je graag scooter, snorfiets, bromfiets of een brommobiel rijden en heb je geen rijbewijs A (motor) of B (auto) , dan moet je een apart examen doen voor rijbewijs AM (bromfiets). Dit examen bestaat uit een theoretisch deel en een praktijk examen.

Praktijk

Rijbewijs AM2 en AM4

Vanaf je 16de mag je met een scooter, bromfiets, snorfiets of brommobiel rijden. Een rijbewijs AM is dan wel verplicht. Als je een rijbewijs voor de categorie A of B hebt mag je automatisch op een scooter rijden en je hoeft dan niet opnieuw examen te doen. Heb je nog geen ander rijbewijs dan kun je vanaf je 16de jaar op praktijk examen en het theorie examen kan al vanaf 15,5 jaar.

Scooter, Bromfiets, snorfiets of brommobiel

Een examen voor de scooter, bromfiets of snorfiets (AM2) leg je af op een scooter met geel kenteken. Als je bent geslaagd mag je met het rijbewijs bromfiets (AM2) óók snorfiets en brommobiel rijden. Daarnaast is er een apart examen voor de brommobiel (AM4). Als je slaagt voor het brommobiel examen mag je alleen in een brommobiel rijden.

Automaat of schakel

Het praktijk examen bromfiets/scooter zal voornamelijk plaats vinden op een bromfiets met automatische versnelling. Als je geslaagd bent voor je praktijk examen dan mag je op een bromfiets/scooter rijden, zowel met als zonder versnellingen.

Newsletter

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
van de leukste acties!

Altijd als eerst op de hoogte van het laatste nieuws en de leukste acties? Schijf je in voor de nieuwsbrief!

bookus

Volg een
proefles

Maak je liever eerst even kennis voor je start?
Vraag dan direct een proefles aan!