Tip van Arjan - Voorbereiden op het motorseizoen

De motoren worden weer uit de schuur gehaald en opgepoetst om weer heerlijk te toeren op de weg! Een seizoen waar elke motorrijder weer naar uitkijkt. Onze motorinstructeur Arjan geeft tips voor de motorrijders onder ons om zich goed voor te bereiden. En Arjan vergeet ook de automobilisten niet. Want er rijden ineens weer veel motoren op de weg waar je als automobilist mee te maken krijgt

Is je motor al weer helemaal opgepoetst en klaar voor vertrek? Vaak vergeten we om de motor te checken voor je weer de weg op gaat. Ook is een goede voorbereiding enorm van belang. Check eerst of je banden de juiste spanning hebben, zodat je gemakkelijker door de bochten kunt rijden. Check de verlichting, de oliepijl en uiteraard of de remmen nog goed werken. Heb je langere tijd niet gereden? Zorg dan dat je in een rustige omgeving weer even het goede gevoel op de motor krijgt. Je kunt bijvoorbeeld een paar keer slalommen, remmen en weer gasgeven voordat je meteen het drukkere verkeer in gaat. Automobilisten moeten namelijk ook weer wennen aan de motorrijders op de weg. Soms wordt je over het hoofd gezien, omdat automobilisten bijvoorbeeld gewend zijn aan twee koplampen en daarop focussen. Ook in files merk je dat motorrijders weer langs de automobilisten rijden. Een motorrijder mag in Nederland tussen een file doorrijden, het snelheidsverschil tussen auto en motor mag niet meer dan 10 km per uur zijn en zij mogen alleen op de meest linker rijstrook, aan de rechterkant van de auto door de file rijden. Als automobilist kun je dus ruimte geven aan motorrijders én ook goed je buitenspiegels in de gaten houden. Houdt er als motorrijder rekening mee dat automobilisten de hele winter weinig motorrijders in de file hebben gezien en je misschien niet gezien wordt.

Heb je al langere tijd je motorrijbewijs en wil je het weer oppakken? Of staat je eigen motor te lang in de schuur en wil je weer vertrouwen krijgen in het motorrijden? Je kunt een opfriscursus volgen met een motor van ons of met je eigen motor. We plannen een aantal individuele lessen en ik zorg ervoor dat jij weer met vertrouwen op pad kunt met de motor!

Heb jij afgelopen jaar je motorijbewijs bij ons gehaald? In september organiseren we weer onze jaarlijkse landerijenrit dus we hopen jullie allemaal dan weer terug te zien! Je ontvangt van ons t.z.t. een mail met informatie.

Begint het jou te kriebelen? Volg dan een proefles zodat je kunt ervaren of motorrijden ook iets voor jou is! Ik help je graag om veilig met de motor aan het verkeer deel te nemen.

Voor iedereen die klaar is voor het seizoen; Ik wens jullie veel veilige kilometers op de motor en geniet ervan!
Groet, Arjan

Klik hier voor meer informatie over onze motoropleiding

 

Nog één keer alle tips op een rij;

Goede voorbereiding voor motorrijders:
- Check de bandenspanning
- Check de verlichting
- Check de remmen
- Check de oliepijl

Langere tijd niet op de motor gereden? Zorg weer voor het goede gevoel:
Begin in een rustige omgeving
Ga een aantal keer slalommen
Rustig remmen en gasgeven

In de file:
Een motorrijder mag in Nederland op de meest linker rijstrook, en rechts van de automobilist, doorrijden
Het snelheidsverschil tussen auto en motor mag maximaal 10 km per uur zijn
Geef als automobilist ruimte aan motorrijders en houdt je buitenspiegel in de gaten.

Voor automobilisten:
Vanaf maart/april rijden meer motoren op de weg.
Motorrijders mogen in Nederland door de file heenrijden op de meest linkerstroken
Geef in de file ruimte aan motoren, dit voorkomt nog meer vertraging op de weg
Check goed je buitenspiegels, want we zijn als automobilist soms niet meer gefocust op motorrijders doordat het in de winter rustig is.

 

 

Newsletter

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte
van de leukste acties!

Altijd als eerst op de hoogte van het laatste nieuws en de leukste acties? Schijf je in voor de nieuwsbrief!

bookus

Volg een
proefles

Maak je liever eerst even kennis voor je start?
Vraag dan direct een proefles aan!